Shoppen

shop

Shoppen met een man is tien keer niks. Tenminste met mijn man.

Deze man weet al van te voren wat hij wil hebben, stevent daar rechtstreeks op af en grijpt gelijk het goede uit het rek. Kijkt even om zich heen… heb ik alles? Ja, ik heb alles! Loopt terug naar de kassa rekent af en stapt in de auto.

Helemaal NIKS aan dus,… voor een vrouw.

Er wordt van te voren wel gevraagd of je mee gaat.Nu vind ik een bouwmarkt eigenlijk helemaal niks aan maar soms hebben ze wel eens leuke aparte aanbiedingen, dus ik ga mee. Ik stap de winkel binnen en, ben van plan, zo zigzaggend even door alle gangen te lopen. Je weet wel, zodat je niets kunt missen. Achteraan hoef je meestal niet te zijn want daar liggen en staan alleen planken en tegels en cement en dergelijke.

Ik ben nog niet eens halverwege gang 1 en ik zie man alweer richting kassa lopen… met een gezicht van “ zo klaar” … dus huppel je er trouw achteraan want zo ben ik 😉

Vraag ik van de week, “ ga je even mee langs het Kruidvat? “ en man stemde daarmee in. We moesten toch nog langs wat meer winkels dus deze kon er wel even bij, dacht hij.

Ik had van dochter gehoord dat de vaatwastabletten in de aanbieding waren en de mijne waren haast op dus die moest ik sowieso hebben.

Voor de winkel wordt ik keurig afgezet en man zou de auto even draaien, en parkeren, dacht ik.

Ik het Kruidvat in en, zoals ik gewend ben om te doen en wat helemaal niet gek of raar is, loop ik rustig door alle gangen heen om te kijken wat er nog meer in de aanbieding is en wat we nog nodig hebben. Niks vreemds dus, vind ik.

Na alle gangen zo’n beetje gehad te hebben kom ik bij de kassa. Er staat een flinke rij dus even wachten dan maar. Na afgerekend te hebben kom ik tot de ontdekking dat de kassière een foutje heeft gemaakt dus er wordt een andere medewerkster bijgeroepen om dat foutje te herstellen. Tja scheelt mij toch weer 1 euro 50 en daar koop je anderhalf brood voor ongeveer.

Kom ik buiten, nergens man te bekennen. Dus ik loop eerst naar links, naar de grote parkeerplaats, maar daar is man niet. Dan loop ik naar rechts, naar de parkeerplaats bij de kerk en daar zie ik man. Of,… ik zie de auto met man er in.

Had bij de kassa nog even een Mars gekocht die was afgeprijsd want ik dacht dat ie dat wel lekker zou vinden. Tja, zo ben ik 😉

Stap ik in de auto, ga ik zitten, wil ik man de mars geven… Man wil geen mars, man is boos.

HUH?

Duurt dat ruim een half uur om alleen die afwasblokjes te halen? Krijg ik als vraag.

Eueueh, nou ik heb ook even gekeken of we nog meer nodig hadden.

Man blijft boos en snapt niet dat een vrouw ECHT heel anders winkelt dan mannen.

Een vrouw SHOPT en een man, tja hoe zal ik dat eens omschrijven want winkelen is ook niet het juiste woord. Een man koopt.

Man mag dus van mij niet meer mee om te shoppen en ik ga niet meer mee om te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*