Verhalen

In iedere familie gebeuren er natuurlijk dingen waarvan je, naderhand, in een deuk ligt. Ook gebeuren er dingen die je meteen al krom laten liggen van het lachen.

Ik zal proberen enklele van dat soort momenten op te schrijven zodat ze bewaard zullen worden voor het eventuele nageslacht.

Toen ik nog in Edam woonde, met mijn Su, had ik een lekker tuintje en in mijn tuintje ontbrak het ook nooit aan verschillende soorten kruiden. Zo stond daar o.a. peterselie, bieslook, thijm, rozemarijn, marjolein, magiplant, knoflook, selderij, en ga zo nog maar even door.

kruidentuintje

In dit geval gaat het om de bieslook…

Ik zal bij het begin beginnen.
In het weekend bakte ik (en nu nog) altijd een eitje met lekker spek en wat bieslook, tomaatje, etc. voor iedereen die op dat moment beneden was. Door de geur kwamen ze sowieso wel naar beneden dus was een goeie wekker. In die tijd was ik ook, best vaak, een weekendje naar Brabant dus was er geen gebakken ei voor de thuisblijvers. Niet getreurd kind was, en is, erg zelfstandig dus die bakte lekker zelf een eitje, voor haarzelf en voor haar vriend.

Bieslook

Wil je er ook bieslook op? vroeg ze aan um, um vond dat een goed idee, en um had een heerlijk gebakken eitje met ‘bieslook’…. dacht ie. Toen ik weer thuis was kwam mijn dochter naar me toe en vroeg aan mij een bevestiging waar de bieslook stond… Die stond niet waar zij haar ‘bieslook’ had geknipt,… ojeej,… Wat had ze dan in vredesnaam op dat eitje gedaan? Geen bieslook in ieder geval. Ze wees me wat ze had afgeknipt en op zijn eitje had gedaan…. GRAS!!
Hij leeft nog hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*