Niet hardop zeggen

Voor alle collega plegen onder ons….

Van een (ex)collega, heel herkenbaar!:

 

Wat je nooit hardop kunt zeggen Maar vast wel eens hebt gedacht….

Goedemiddag meneer Jansen, ik ben vanavond de verpleegkundige van uw kamer. Ik ben hier vanavond NIET volledig tot UW beschikking, ik heb nog 14 andere patiënten die mijn zorg vragen. Ik geef u de bel, maar vraag u deze niet zo vaak te gebruiken als gisteren. Als u uw kussen opgeschud wilt hebben mag u dat a) zelf doen of wachten tot ik langskom. Als u besluit om toch twintig keer in de bel te gaan hangen om bijvoorbeeld te plassen, trek dan op z’n minst alvast uw broek naar beneden zodat ik alleen de fles hoef aan te leggen.

Ik kom niet als u met de vingers knipt, of als u mijn naam verward met ksssst, pssssst of eeeeej. Als ik met een andere patiënt bezig ben op de kamer, dan ben ik ook echt met die patiënt bezig. Houdt dan uw mond, en stel uw vragen of uw eisen als U aan de beurt bent. U, meneer Jansen, betaald tenslotte niet mijn salaris, en anders zou ik het graag even hebben over een loonsverhoging.

Ik ben geen sloof, en geen koffiejuffrouw, ik schenk bovendien ook niet aan uw bezoek. De grapjes over alcohol in het infuus zijn ook niet origineel. Het kan me bovendien niet schelen dat uw familie nog niets heeft gedronken of gegeten, of ?per ongeluk? te vroeg zijn voor het bezoekuur omdat ze van ver moeten komen. Als ze volgende keer hun verstand meebrengen snappen ze misschien eens voor de verandering waar ik over praat.

Schreeuwen en vloeken zal er niet voor zorgen dat u de pijnmedicatie eerder krijgt dan dat ik ze besluit te geven. Ook als u uw familie stuurt om dit voor u te doen zult u geen voorkeursbehandeling krijgen. Indien het tijd is voor uw medicijnen dan kom ik u NIET uit het rokerszitje halen. Ik ga u de medicijnen ook NIET daar komen geven. Als de arts u tijdens de visite niet op de kamer treft is dat uw EIGEN probleem. Ik ga geen arts voor u bellen op het moment dat U vind dat ik dat zou moeten doen. En nee u krijgt niet zijn nummer zodat u hem zelf kunt bellen.

En tot slot:

Vier uur ’s nachts is geen tijd om te poepen, dat doet u maar overdag.

Had u verder nog vragen? Want ik ben niet van plan binnen 5 minuten weer terug te moeten komen omdat u nog iets van me wilt.

Nee?

Fijne avond nog meneer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*