Overheerlijke wafels
Vandaag ‘even’ gemaakt, want ik vond op de zolder weer, de benodigde platen voor de multi reverso van Tefal. Die stonden dus al een heel jaar weg te stoffen,… ZONDE!!! Het viel hier ook in de smaak geloof ik
Wafels
Ingrediënten – voor 6 personen +/- 12 wafels;
Ø 2 eieren
Ø 125 g bloem
Ø 25 g fijne kristalsuiker
Ø 2 g zout
Ø 10 g bakpoeder
Ø 40 g gesmolten roomboter
Ø 20 cl melk
Bereidingswijze;
Scheid het eiwit van de eierdooiers en klop het stijf. Meng de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom. Voeg de eierdooiers, de gesmolten roomboter en daarna ook de melk toe. Roer er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder. Laat 2 uur rusten in de koelkast. Warm het wafelijzer op. Doe één pollepel deeg in het ijzer en laat bakken tot de wafel goudbruin ziet. Dien de wafels lauw op met een bolletje ijs of eet ze gewoon koud wanneer je maar wil.