Appelsoep

appelsoepje

 

Nagerecht voor 4 personen.

 

Ingrediënten:

  • 5 geschilde middelgrote appelen,( goudrenetten)
  • 4 koppen water,
  • 0,5 theelepel geraspte citroenschil, Van onbespoten citroenen of erg goed afwassen of citroenrasp uit een potje (is wel minder lekker)
  • 2 eetlepel maïzena,(om te binden)
  • 0,25 kop koud water,
  • 0,5 kop witte wijn,(Riesling)
  • 0,5 kop suiker,(naar behoefte maar de soep moet iets zurig smaken)
  • 1 theelepel kaneel.
  • 1 Bekertje crème fraîche

Bereiding:

 

Snijd de appelen in vieren, laat ze 5 minuten zachtjes koken in 4 koppen water met geraspte citroenschil.
Zeef dit mengsel.
Voeg al roerend maïzena opgelost in 0,25 kop koud water toe.
Voeg wijn, suiker en kaneel toe.
Kook 5 minuten zachtjes door. .

Serveertip: 

Serveer de soep lauw met een klodder crème fraîche of die lobbig geslagen slagroom